Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Zdravlje mozga

Mozak je metabolički gigant koji zauzima tek 2% tjelesne mase, a istodobno troši 20% ukupnog kisika i 25% ukupne glukoze. Predstavlja centar misli i emocija te regulira brojne tjelesne funkcije. Ima specijalan hijerarhijski položaj u tijelu, odvojen od sistemske cirkulacije krvno-moždanom barijerom.

Način života i primjena specifičnih nutrijenata mogu značajno utjecati na zdravlje mozga i u zdravlju i u bolesti. Nadalje, povratna komunikacija između mozga i probavnog sustava sve se više afirmira, kao i povezanost mozga s raznim drugim organima u tijelu. Nova znanstvena istraživanja upućuju na neminovne promjene koje se zbivaju na razini mozga uslijed suvremenog „digitalnog života“. Istodobno, razvijaju se nove metode ranog prepoznavanja blagog kognitivnog oštećenja i definiraju se preventivne strategije za očuvanje britkog uma u različitim razdobljima života. O tim i brojnim drugim temama bit će riječi na našem tradicionalnom rujanskom stručnom skupu.

Pridružite nam se i ove godine na seriji predavanja i usklađenih rasprava u prijateljskom multidisciplinarnom okružju, uz brojne novitete na području primjene različitih preventivnih i terapijskih opcija u očuvanju zdravlja i funkcije mozga.

Pozivamo vas da nam se pridružite u Sheraton hotelu Zagreb, ili da sadržaj pratite putem live streama, u obliku webinara.

Sudjelovanje na skupu bit će bodovano prema pravilnicima Hrvatske ljekarničke komore i Hrvatske liječničke komore.