Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

NoCist linija proizvoda

Linija sadrži patentiranu kombinaciju ekstrakta ploda američke brusnice, D-manoze i N-acetil cisteina. D-manoza i aktivne tvari iz brusnice sprječavaju prijanjanje bakterija na sluznicu mokraćnog mjehura, dok N-acetil cistein povećava aktivnost protiv bakterija koje tvore biofilm. Skupina aktivnih spojeva u američkoj brusnici odgovornih za pozitivan efekt su oligomerni proantocijanidini (PAC), u ovoj liniji standardizirani BL-DMAC referentnom metodom. Time je osigurana točna količina od 45 mg oligomernih proantocijanidina, koja djeluje terapijski. Mehanizam djelovanja PAC-a je sprječavanje prianjanja  E. coli na sluznicu mokraćnog mjehura. Linija proizvoda sigurna je za primjenu kod trudnica i dojilja.

NoCist intensive je prvi izbor u akutnoj fazi infekcije, kada su simptomi najizraženiji, a u prevenciji cistitisa i kod sprječavanja ponovne infekcije, preporuča se NoCist prevent.Razlikuje se po odsutnosti D-manoze.

S obzirom da se kod problema cistitisa izuzetno važno pridržavati pravilne higijene urogenitalnog područja, u liniji se nalazi i tekući sapun za intimnu njegu NoCist intimo. Sadrži probiotike, ekstrakt brusnice, prebiotike i cink. Potiče ravnotežu crijevne i genitalne flore te stvaranje fiziološkog pH koji je nepovoljan ambijent za patogene uključene u infekcije.